Услови на користење :: Royal House
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Услови на користење

Ројалe Хоусе Ви овозможува користење на услуги и содржини на својата веб страна во согласност со долунаведените УСЛОВИ НА КОРИСТЕЊЕ. Условите на користење се применуваат на сите содржини и услуги на веб странатa www.royalhouse.mk 

Користењето на оваа веб страница значи дека сте  запознаени со овие услови доколку го користите било кој дел од нашиот портал, како и дека прифаќате дека користењето на оваа веб страна е единствено за лична потреба и на сопствена одговорност.

ПОДАТОЦИ ЗА ФИРМАТА 

Регистрација на компанијата:  Друштво за трговија на мало со накит РОЈАЛE ХОУСЕ ДОО Скопје

Адреса:  Никола Вапцаров 15 1000 Скопје

Шифра на дејност: 47.77

Единствен даночен број:   4030006602194

ЕМБС: 6135374

Жиро – сметка : 210061353740122 НЛБ банка

Е- маил : info@rhg.com.mk


УСЛОВИ НА КОРИСТЕЊЕ

Почитувани корисници,

Ве молиме пред користење на нашите услуги, внимателно да ги прочитате следните услови. Секоја посета на нашата страница, како и секое купување, значи дека сте ги прочитале овие услови и дека сте во целост согласни со истите. Доколку тие за Вас се неприфатливи, Ве молиме да не ја користите оваа апликација.

1. Општи одредби

Ројалe Хоусе ги има авторските права на сите содржини (текстуални, визуелни и аудио материјали, бази на податоци и програмерскиот код) или се користат со писмена дозвола од носителот на авторските права и на носителот на правата за трговски марки и / или дизајн. Секое копирање, дистрибуција, пренос, објавување, поврзување, длабоко поврзување, или на друг начин модифицирање на овој веб-сајт без изречна писмена согласност на Ројалe Хоусe е строго забрането. Прекршување на општите услови  за употреба можат да доведат до покренување на граѓанска постапка и/или на гонење против сторителите за прекршување на авторските права, заштитниот знак и права или правата на која било друга форма на интелектуалната сопственост.

Ројалe Хоусе ја администрира оваа страница од своите канцеларии во Скопје, Република Северна Македонија. Не гарантираме дека материјалите и услугите на оваа локација се соодветни или достапни за користење надвор од Република Македонија, а пристапување од подрачје каде нивната содржина е незаконска е забрането. Не е дозволено користење или извоз, односно увоз, заради извоз на материјали или услуги на оваа локација нити било кој друг вид на копирање или прилагодување кое е во спротивност со важечките закони или прописи, вклучувајќи ги, без ограничување, законите и прописите за извоз на Република Северна Македонија. Доколку одлучите да пристапите на оваа локација надвор од Република Северна Македонија, тоа го правите на сопствена иницијатива и се сметате за одговорни за почитување на важечките локални закони. Овие услови се толкуваат во согласност со законите на Република Северна Македонија и нема да се применуваат начела за решавање на неусогласеност на законите.

Ројалe Хоусе може да ги ревидира овие услови во било кое време, со ажурирање на овој документ. Повремено, посетувајте ја оваа страница за да ги прегледате актуелните услови затоа што за Вас како корисник тие се обврзувачки. Одредени одредби на овие услови може да се заменат со правни известувања и услови единствено достапни на одредени страници на оваа локација.

2. Материјали кои ги проследува корисникот (коментари и други содржини)

Личните податоци кои ги проследувате до сајтот www.royalhouse.mk со цел купување на производи ќе бидат третирани во согласност со законите за заштита на приватноста. Забрането е праќање или пренесување до и од оваа локација, било какви незаконски материјали или материјали со навредлива содржина.

 Сите материјали, информации и други соопштенија кои ги пренесувате или праќате на оваа локација нема да се сметаат за доверливи и ќе се користат за маркетинг и комерцијални цели. Секако, во оваа група не спаѓаат  Вашите лични податоци. Нив, согласно со нашата политика за заштита на приватноста, ги користиме само за интерна употреба. Не ги откриваме ниту ги проследуваме на трети лица, туку ги користиме единствено за обработка на Вашите нарачки.

Сите инфорамации во врска со трансакцијата на купувач – онлајн продавницата на Ројалe Хоусе се сметаат за деловна тајна и се третираат согласно законските прописи на Република Северна Македонија.

Вие се согласувате да ги регулирате сите спорови и тужби, кои произлегуваат од користењето на оваа веб-страница, со законите на Република Северна Македонија

 3.  Врски (линкови) кон други веб локации

Врските (линковите) на оваа локација кон локации на самостојни произведувачи се поставени исклучиво со цел да Ви ја олеснат работата. Доколку одлучите да пристапите на некоја од веб локациите на самостојните произведувачи кои се поврзани со оваа локација, тоа го правите на сопствен ризик.

   4. Кориснички блог

Ројалe Хоусе го задржува правото да ги отстрани пораките кои содржат материјал кој сметаме дека е непристоен, клеветнички, навредлив или на било кој друг начин неприфатлив.

Сите инфорамации во врска со трансакцијата на купувач – онлајн продавницата на Ројалe Хоусе , се сметаат за деловна тајна и се третираат согласно законските прописи на Република Македонија.

 КУПУВАЊЕ СО ДОВЕРБА

За да Ви биде овозможено купување на нашата веб страница не мора да бидете наш регистриран корисник. 

 Избор на производи                                  

На почетната страница поставено е главно мени каде може да се избере разгледување на производите според категорија . Со позиционирање на категоријата се отвара паѓачко мени со листа на сите  под типови достапни во онлајн продавницата.

Со избор на некоја од категориите ќе се отвори страна со достапни производи. Од десната страна на страницата се наоѓаат филтри за филтрирање на производите според: тип, метал, боја, вид на производ, колекција и цена. Со избор на полето CHECKBOX покрај одреден филтер, го вклучувате или исклучувате соодветниот филтер. Доколку сте ги пронашле производите кои Ве интересираат, дополнителните информации за конкретниот производ можете да ги видите со кликнување врз сликата. Доколку не знаете на која категорија и припаѓа производот кој Ве интересира, можете да го искористите полето за пребарување кое се наоѓа најгоре на секоја страница. Во полето можете да ја внесете шифрата на производот, името на производот и сл.

При преглед на производите кои се достапни за купување, ќе забележите под производот дополнителни слики кои ви овозможуваат да го видите производот од повеќе агли, а од десната страна се наведени сите карактеристики. Со притискање на полето "ДОДАДИ ВО КОШНИЧКА" ќе бидете известени дека производот се наоѓа во Вашата кошничка. Можно е повеќе пати да додадете ист производ во кошничката.

Содржина на кошничката

Во секој момент овозможен е преглед на сите производи кои сакате да ги купите. Со едноставен клик на иконата за кошничка, во горниот десен дел од веб страната, отворате страница на која се прикажани сите производи избрани за купување. Многу лесно можете да избришете производи од кошничката или да го зголемите нивниот број.

Нарачување на производи од кошничката

Кога сте подготвени да извршите купување потребно е само на страницата каде што се наоѓа кошничката да кликнете на копчето за "ПРОДОЛЖИ КОН ПЛАЌАЊЕ" за да го извршите плаќањето.Кога сте подготвени да извршите купување потребно е да одберете адреса на испорака и начин на плаќање. Потоа ќе ви се отвори страницата за завршување на купувањето Доколку сте се предомислиле во врска со купувањето и сакате нешто да смените, едноставно можете со клик на полето "ПРОДОЛЖИ СО КУПУВАЊЕ". Враќање на делот со плаќање се врши со кликнување на иконата за кошничка.

Напомена – доколку вкупниот износ на производите во кошничката е под 3.500 денари, испораката е на трошок на купувачот и чини 150.00 денари од пратка, во или надвор од Скопје.

Плаќање

Плаќањето може да се изврши со VISA EC/MC или Maestro картичка или во готово при достава на производот.

Доколку ја одберете опцијата за онлајн плаќање на нашиот веб сајт, податоците кои ги внесувате при плаќањето односно купувањето од Вашата платежна картичка не се зачувуваат или пренесуваат преку нашите сервери. Трансакциите се процесираат преку платежниот процесинг систем на банката со која соработуваме- НЛБ Банка која е серфитицирана за процесирање на трансакции. Во моментот кога го вршите плаќањето и ги внесувате податоците истите се процесираат преку безбедносниот протокол на банката со користење и за нас не се видливи податоците од Вашата платежна картичка. Безбедноста на податоците за време на купувањето е загарантирана од страна на процесорот за платежни картички, НЛБ Банка, така што целокупниот процес на наплатата се изведува на веб-страницата на НЛБ Банка. 

Секоја направена трансакција со платежна картичка подлежи на авторизација (период во кој парите на Вашата сметка се само резервирани, а не и повлечени од картичката). Во работни денови авторизацијата се врши од 09:00 до 17:00 часот. Во тој период ќе добиете повратна информација дека купопродажбата е затворена.

Информациите за авторизацијата за купопродажбите по 17:00 часот во работни денови се доставуваат наредниот ден.

Информациите за авторизацијата за време на викенди и празници се доставуваат првиот работен ден.

Доколку одберете плаќањето да е при достава на производот, во тој случај курирската служба е задолжена  да го подигне откупот за вредноста на доставените производи.