Политика на приватност :: Royal House
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Политика на приватност

ЗАШТИТА НА ПРИВАТНОСТА НА ПОДАТОЦИТЕ

За успешно да ги обработиме нарачките, потребни ни се име и презиме на нарачателот, адреса на живеење, е-маил адреса и број на телефон. Со помош на споменатите податоци можеме да ги испорачаме саканите производи, како и да ги известиме купувачите за моменталниот статус на нарачката.

Во име на компанијата Ројалe Хоусe се обврзуваме дека ќе ја чуваме приватноста на нашите Купувачи. Ги собираме само неопходните основни податоци за купувачите (корисниците) и податоците неопходни за работа и информирање на корисниците согласно  деловните пракси  со цел давање квалитетна услуга.

На купувачите им даваме можност за избор вклучувајќи можност за одлука дали сакаат да се одјават или не од маилинг листата. Сите податоци за купувачите/корисниците грижливо се чувани од губење, уништување, фалсификување или неавторизиран пристап. Вработените во Ројалe Хоусе се обврзани да ја почитуваат доверливоста на вашите податоци.

Покрај наведените податоци, собираме, анализираме и обработуваме податоци во врска со производи кои нашите посетители ги пребаруваат и ги купуваат, како и страниците кои ги посетуваат. Добиените податоци ги користиме со цел да ја подобриме понудата и изгледот на нашата веб страна и да им овозможиме на посетителите едноставно користење и сигурно и лесно купување.

Сите податоци за купувачите/корисниците строго се чуваат и достапни се само на менаџерите од ИТ Секторот, на кои им се неопходни за исполнување на редовните работни активности. Менаџерите од ИТ секторот за техничка подршка во  Ројал Хоусе Гроуп се одговорни за почитување на начелата за заштита на приватноста.

www.royalhouse.mk  користи тнр. „cookies“ за да им помогне на корисниците да го прилагодат користењето на интернетот на своите потреби. Cookie е текстуален фајл кој се доделува на хард дискот на компјутерот на корисникот од страна на мрежниот сервер. Cookies не можат да бидат искористени да стартуваат програм или да пренесат вирус до компјутерот на корисникот. Тие се доделуваат единствено на корисниците и можат да бидат прочитани од страна на мрежниот сервер во доменот кој Ви ги пратил. Една од основните намени на тнр. сookies е да Ви обезбеди погодности кои ќе Ви заштедат време.

www.royalhouse.mk  не е наменет за лица под 14 години. Ројалe Хоусе нема за цел да прибира и обработува лични податоци за лица под 14 години. Во случај лице под 14 години да ги доставило своите лични податоци без согласност на неговите/нејзините родители и/или старатели, тие треба веднаш да го известат Ројалe Хоусе.

СОГЛАСНОСТ И ПРОМЕНА НА УСЛОВИТЕ

Користењето на нашите сервиси подразбира согласност на корисникот со наведените услови на користење. www.royalhouse.mk  се обврзува дека ќе се придржува до сè претходно наведено, а сите промени на условите стануваат важечки дури по објавувањето на оваа страница.

КОНТАКТ

Сите прашања и барања во врска со обработката на личните податоци преку веб страницата www.royalhouse.mk и во врска со оваа политика на приватност, корисниците може да ги упатат до офицерот за заштита на лични податоци Маја Бочварова преку следниот контакт:

  • Телефон: 70 387 616
  • e-mail: maja@rhg.com.mk


Изјавата за приватност при вршење на видео надзор преземете ја овде:

https://royalhouse.mk/Izjava-za-privatnost-pri-vrsenje-na-videonadzor.pdf 


ПЛАЌАЊЕ

Плаќањето може да се изврши со VISA EC/MC или Maestro картичка или во готово при достава на производот.

Доколку ја одберете опцијата за онлајн плаќање на нашиот веб сајт, податоците кои ги внесувате при плаќањето односно купувањето од Вашата платежна картичка не се зачувуваат или пренесуваат преку нашите сервери. Трансакциите се процесираат преку платежниот процесинг систем на банката со која соработуваме- НЛБ Банка која е серфитицирана за процесирање на трансакции. Во моментот кога го вршите плаќањето и ги внесувате податоците истите се процесираат преку безбедносниот протокол на банката со користење и за нас не се видливи податоците од Вашата платежна картичка. Безбедноста на податоците за време на купувањето е загарантирана од страна на процесорот за платежни картички, НЛБ Банка, така што целокупниот процес на наплатата се изведува на веб-страницата на НЛБ Банка. 

Секоја направена трансакција со платежна картичка подлежи на авторизација (период во кој парите на Вашата сметка се само резервирани, а не и повлечени од картичката). Во работни денови авторизацијата се врши од 09:00 до 17:00 часот. Во тој период ќе добиете повратна информација дека купопродажбата е затворена.

Информациите за авторизацијата за купопродажбите по 17:00 часот во работни денови се доставуваат наредниот ден.

Информациите за авторизацијата за време на викенди и празници се доставуваат првиот работен ден.

Доколку одберете плаќањето да е при достава на производот, во тој случај курирската служба е задолжена  да го подигне откупот за вредноста на доставените производи. 

Во случај на враќање на роба или поврат на средства на купувач кој претходно платил со платежна картичка, а без оглед на причината за враќање, Ројалe Хоусе има обврска враќањето на средства да го изврши исклучиво преку VISA, EC/MC и Maestro, што значи дека банката на барање на продавачот ќе изврши поврат на средствата на сметката на корисникот на картичката.