Гаранција на производите :: Royal House
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Гаранција на производите

Материјал, одржување и гаранција на Сваровски производите

Накитот Сваровски е изработен од специјални метали кои се антиалергени и се користат во индустријата за изработка на накит.

Секое парче накит, часовници и модни додатоци е обложено со скапоцени, благородни метали како родиум, злато, розе злато, паладиум или рутениум. Дел од колекцијата е изработена од нерѓосувачки челик .Кристалот Сваровскии е синтетички, изработен со специјално брусење до совршенство за да го добие врвниот сјај кој е заштитен знак на бредот.Кај накитот секој кристал е рачно вметнат на основа од металите неведени погоре, додека кај кристалните фигури поголеми парчиња кристали се соединети .

За да го одржите добриот изглед на вашиот производ подолго време, Ве молиме придржувајте се кон следново

Накит: Често полирајте го накитот со цел да го задржите  неговиот оригинален сјај. Ставајте го накитот на крај, од кога ќе се облечете а симнете го прв. Избегнувајте контакт со вода, парфеми, сапун, други хемиски средства и тврди предмети кои можат да предизвикаат гребаници и други несакани оштети на кристалот.

Часовници: Сваровски часовниците се изработени по високи стандарди за квалитет. Се користи врвен швајцарски механизам со точност -/+0.50стотинки на ден. Гарантираме квалитет на нашите часовници кои се во постојана линија со брендот и имиџот на Swarovski.

Украси : Полирајте ги Вашите производи внимателно со мека крпа, без влакненца или чистете ги со рака со млака вода ( да не се потопуват ). Сушете ги со мека крпа за максимален сјај. Избегнувајте контакт со остри  предмети, абразивни материјали или средства за чистење стакло.

Гаранција Доколку дојде до одлепување на кристал или постои грешка во изработка на производот, Сваровски нуди интернационална гаранција за замена на оштетен производ но не и негово сервисирање. Гаранцијата покрива фабрички грешки и дефекти на материјалот при изработка, при нормална употреба на производот во период од две ( 2 ) години , започнувајќи од денот на продажба. Секое парче покриено од страна на оваа гаранција ќе биде заменето за исто или друго парче од нашиот асортиман со иста вредност, и тоа најмногу 3 пати во гарантниот рок. Доколку утврдите некаков недостаток на производот, Ве  молиме обратете ни се во продажните салони или исконтактирајте не на нашиот официјален мејл info@rhg.com.mk.

Доколку е оштета покриена од гаранцијата, производот ќе биде соодветно заменет со ист, сличен дизајн со иста вредност или ќе биде вратен износот. Во случај на замена, не се гарантира ист дизајн, но гаранцијата подразбира споредбена иста вредност.

Гарантен рок за Сваровски часовниците е 2 години на механизмот и 1 година на батеријата. Гаранцијата се однесува на фабричките недостатоци на механизмот на часовникот во однос на квалитетот и исправното функционирање, при користење во нормални услови.

Гаранцијата не се однесува на куќиштето, стаклото, ремчето, механичките оштетувања, оштетувања настанати од вода, од хемиски средства, топлина, оган или мраз, изложеност на електромагнетно поле или статичен електрицитет, од несоодветно користење, негрижа и неправилно одржување, обиди за неовластени поправки, нормално абење од износеност, губење, злоупотреба или кражба од било кој вид.

Го задржуваме правото да ја откажеме гаранциската одговорност доколку часовникот го отворило или оштетило неовластено лице.

Гаранцискиот лист е неважечки доколку се оцени од страна на Сваровски тимот задолжен за рекламации, дека производот подлежел на модифицирање, обид за поправка, негрижа или несреќа, кршење на кристалот, пукање на металните делови како и нивно губење, оштетување од хемиски средства, пот, морска сол и истрошеност од носење, т.е непочитување на правилата за правилна употреба на производот. Потрошувачот нема право да го раскине договорот доколку недостатокот на производот е минимале.

Гаранцијата заедно со сите поврзани услуги се единствени и ексклузивни. Секако, важат и законските права на потрошувачот кои се применливи од страна на националното законодавство кое ја регулира продажбата на проозводите.

За да се овозможи нашата гаранциска услуга, пријавете го производот на нашиот официјален мејл или однесете го во неговото оригинално пакување заедно со гаранцијата, фискалната сметка/фактура кај нашите авторизирани продавници.

Доколку немате некои од наведените документи, не сме одговорни да ја прифатиме Вашата рекламација.